2010年11月20日星期六

Finnish Quality Innovation Prize 2010 - Tarja Halonen tunnustas Eesti ettevõtteid Kvaliteediinnovatsiooni auhinnaga

Tarja Halonen tunnustas Eesti ettevõtteid Kvaliteediinnovatsiooni auhinnaga

Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus OÜ ja Feanor OÜ võitsid täna õhtul Soomes Kvaliteediinnovatsiooni auhinna. Eritunnustuse pälvis AS Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskus.
Soome presidendi Tarja Haloneni osalusel anti täna õhtul Helsingis, rahvusvahelisel kvaliteedipäeval, Soome kvaliteediauhinna galal Eesti ettevõtetele üle kvaliteediinnovatsiooni auhinnad.
„Õnnitlen võitjaid! Teie saavutus on kiiduväärt mitmes mõttes. Esiteks annab see tõestust selle kohta, et ettevõtluse ja teaduse koostöö on viljakandev. Samas olete teistele eeskujuks seetõttu, et saavutasite tunnustuse rahvusvahelisel konkursil, sest Eesti ettevõtluse rahvusvahelistumine peab saama argipäevaks,“ sõnas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. „Jäite silma oma ala rahvusvahelistele spetsialistidele, kes on selle auhinnaga öelnud, et teie koduturuks võib juba homme olla kogu maailm.“
Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskusele tõi Kvaliteediinnovatsiooni auhinna uudne Eestis leiutatud ja kliiniliselt katsetatud vererõhku alandav mikroobitüvi TENSIA ning Feanor OÜ-le freesimise terad, mis aitavad saavutada märkimisväärset aja- ja ressursisäästu.